Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Franța interzice ambalajele din plastic…

Franța interzice ambalajele din plastic pentru fructe și legume

Sursa foto: Profimedia Images

O nouă lege care interzice ambalajele din plastic pentru majoritatea fructelor și legumelor a intrat în vigoare sâmbătă, 1 ianuarie, în Franța. Castraveții, lămâile și portocalele se numără printre cele 30 de produse interzise de a fi ambalate în plastic, scrie BBC.

Ambalajele mai mari, precum și fructele tocate sau procesate vor fi scutite.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a numit interdicția „o adevărată revoluție” și a spus că aceasta arată angajamentul țării de a elimina treptat ambalajele din plastic până în 2040.

Mai mult de o treime din produsele din fructe și legume din Franța sunt vândute în ambalaje de plastic, iar oficialii guvernamentali cred că interdicția ar putea împiedica folosirea a un miliard de pungi din plastic de unică folosință în fiecare an.

Anterior, Ministerul Mediului a spus că Franța folosește o „cantitate scandaloasă” de plastic și că noua interdicție „vizează reducerea utilizării plasticului și stimularea înlocuirii acestuia cu alte materiale sau reutilizabile și reciclabile”.

Proiectul de lege face parte dintr-un program multianual introdus de guvernul lui Macron, care va duce la eliminarea lentă a ambalajelor din plastic în multe industrii.

În 2022, spațiile publice din Franța vor fi nevoite să ofere cișmele cu apă pentru a reduce utilizarea sticlelor de plastic, iar restaurantele de tip fast-food nu vor mai putea oferi jucării din plastic gratuit.