Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FOTO/ Soția unui fost deputat…

FOTO Soția unui fost deputat ucrainean a trecut granița în Ungaria cu valize pline cu dolari și euro. A scos din Ucraina 28,8 milioane de dolari și 1,3 milioane de euro – presa ucraineană

Colaj ZdG

Anastasia Kotvițki, soția fostului deputat ucrainean Igor Kotvițki, a scos din Ucraina 28,8 milioane de dolari și 1,3 milioane de euro, bani gheață pe care i-a pus în valize. Biroul de Investigații de Stat din Ucraina a deschis o anchetă penală, scrie presa ucraineană.

Anastasia Kotvițki (numele de fată Kucher) este soția fostului deputat al Poporului de la „Frontul Poporului” Igor Kotvițki. Pe 14 martie, Anastasia Kotvițki a trecut frontiera în Ungaria cu o mașină înmatriculată în Ungaria și condusă de un cetățean ungar. Vameșii ucraineni au lăsat vehiculul să treacă, fără a efectua vreun control, dar grănicerii din Ungaria l-au controlat. Ulterior, vameșii au găsit banii și au pus-o să declare întreaga sumă pe care o avea. Procurorii de la Kiev au deschis o anchetă.

Ex-deputat și actual om de afaceri Igor Kotvițki este considerat ca fiind mâna dreaptă a lui Arsen Avakov, un politician bogat și influent, bănuit de corupție, care a fost ani de zile ministru de interne, sub diverse adminstrații.

Foto: pravda.com.ua