Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FOTO/ Paradă în Piața Roșie.…

FOTO Paradă în Piața Roșie. Putin: Rusia va continua să-şi dezvolte potenţialul de apărare

Foto: gazeta.ru

Lecţiile celui de-al Doilea Război Mondial sunt şi în prezent actuale, iar Rusia va continua să-şi dezvolte potenţialul de apărare, dar rămâne deschisă cooperării cu alte ţări în lupta împotriva terorismului, extremismului şi a neonazismului, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, care a prezidat o paradă militară în Piaţa Roşie cu ocazia celei de-a 74-a aniversări de la victoria asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, informează agenţia de presă rusă TASS, citată de Agerpres.

„Am făcut şi vom continua să facem tot ceea ce este necesar pentru a asigura o capacitate ridicată de luptă pentru trupele noastre, un potenţial de apărare la cel mai modern nivel, vom consolida şi mai mult prestigiul serviciului militar, autoritatea soldaţilor şi ofiţerilor, apărători ai Patriei”, a afirmat preşedintele rus.

Peste 13.000 de militari au participat în dispozitivul de defilare în cadrul paradei militare, care a început la ora locală 10:00, şi a durat în jur de o oră.

În defilare au fost implicate circa 134 de echipamente militare, între care rachete intercontinentale, baterii antirachetă şi altă tehnică militară modernă, precum şi 74 de avioane şi elicoptere.

Kremlinul a anunţat că nu a invitat niciun lider străin la ceremonia din acest an din Piaţa Roşie, eveniment boicotat de principalii lideri occidentali de la anexarea Crimeii de către Moscova în 2014. Doar fostul preşedinte kazah Nursultan Nazarbaev s-a aflat alături de Putin la tribuna oficială din Piaţa Roşie.

Foto: RIA Novosti, Gazeta.ru