• FOTO/ Noi proteste în sprijinul opozantului rus Alexei Navalny au loc miercuri în toată Rusia, în ziua în care Vladimir Putin își ține discursul său anual despre starea națiunii

  FOTO/ Noi proteste în sprijinul opozantului rus Alexei Navalny au loc miercuri în toată Rusia, în ziua în care Vladimir Putin își ține discursul său anual despre starea națiunii
  Foto: Novaya Gazeta
  de
  21 aprilie 2021 | 13:49

  Mai multe proteste în sprijinul opozantului rus Alexei Navalny au loc miercuri, 21 aprilie, în toată Rusia, în ziua în care președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, va ține discursul său anual despre starea națiunii în fața camerelor reunite ale Parlamentului, transmite Novaya Gazeta.

  Peste 49 de persoane au fost reținute în 25 de orașe din Rusia (conform datelor furnizate la ora 14:09). În Petropavlovsk-Kamchatsky, la ora locală 19:00 (ora 10:00 Moscova), aproximativ 30-40 de persoane au participat la o manifestație pașnică în sprijinul lui Navalny. Mai mulți orășeni au ieșit la protest cu pancarte. Oamenii au scandat „Libertatea lui Alexei Navalny”.

  Potrivit Novaya Gazeta, nu au existat încă arestări în Vladivostok, dar de patru ore în piața centrală, lângă clădirea Guvernului, de-a lungul drumului, la stațiile de transport public se puteau zări zeci de vagoane, microbuze, mașini ale poliției și ale Gărzii Ruse, autobuze ale întreprinderii municipale VPOPAT-1 (au fost folosite ca vagoane nedecorticate pentru acțiuni la 31 ianuarie).

  Foto: Novaya Gazeta

  Cel puțin 8 persoane au fost reținute în Magadan

  Cel puțin 8 persoane au fost reținute în timpul unui protest din Magadan.

  Foto: Novaya Gazeta

  În Sankt Petersburg au fost amplasate bare metalice

  Centrul orașului Sankt-Petersburg, ca și în zilele protestelor de iarnă, a fost îngrădit cu bare metalice, vopsite într-o singură culoare – gri.

  Aliații lui Navalny, reținuți

  La Sankt Petersburg, polițiștii au percheziționat apartamentele mai multor activiști, precum și a unui corespondent al Fontanka. În toate cazurile, perchezițiile au fost efectuate în legătură cu blocarea drumurilor în timpul protestelor din iarnă în sprijinul lui Navalny.

  La Krasnoyarsk, activistul Alexander Pisman a fost reținut și a fost întocmit un protocol împotriva acestuia în pentru anunțarea acțiunilor de protest în sprijinul lui Navalny pe Facebook. Tot în Krasnoyarsk, forțele de securitate i-au confiscat telefonul și laptopul activistului Gerasim Artemyev.

  Foto: Novaya Gazeta

  Opozantul rus Alexei Navalny se află singur într-un salon al spitalului de tuberculoză din cadrul izolatorului. A fost internat duminică, 18 aprilie, și i s-a infuzat soluție de glucoză, transmite Novaya Gazeta.

  Anterior, Departamentul instituțiilor penitenciare din Rusia (FSIN) a anunțat despre transferul lui Navalny din izolator într-un staționar pentru condamnați. Serviciul susține că opozantul rus a fost „de acord” să i se prescrie „tratament cu vitamine”.

  Luni, 19 aprilie, autoritățile penitenciare ruse au declarat că l-au transferat pe opozantul rus Alexei Navalny, aflat în greva foamei de aproape trei săptămâni, la un spital destinat deținuților pentru o „terapie cu vitamine”, scrie The Moscow Times.

  La 2 februarie, Curtea Districtuală Simonovsky din Moscova a schimbat pedeapsa cu suspendare în cazul opozantului Alexei Navalny cu una reală în dosarul „Yves Rocher”. El a fost condamnat la trei ani și șase luni de detenție într-o pușcărie cu regim general, anunță presa rusă. Pedeapsa dictată de judecătorii ruși va exclude aproape un an pe care Navalny l-a petrecut în arest la domiciliu. Astfel, el ar urma să se afle în pușcărie doi ani și opt luni.

  După ce opozantul rus Alexei Navalny a fost condamnat pe 2 februarie, de un tribunal din Moscova, la doi ani și opt luni de închisoare, mai mulți oameni au ieșit să protesteze în mai multe orașe din Rusia.

  Manifestații în sprijinul opozantului rus au avut loc în mai multe orașe din Rusia, la 23 ianuarie și 31 ianuarie, care s-au soldat cu mii de persoane reținute. Au existat arestări la Moscova și Sankt Petersburg, iar pe 2 februarie, în toată țara aproape 1,5 mii de persoane au fost reținute, după condamnarea lui Navalny.

  Potrivit publicației Novaya Gazeta, dosarul „Yves Rocher” a fost inițiat împotriva lui Alexei Navalny și a fratelui său Oleg în decembrie 2012 în baza unei declarații a lui Bruno Leproux, directorul general al Yves Rocher Vostok LLC (filiala din Rusia a firmei). Fraților li s-a imputat că ar fi tras pe sfoară compania de cosmetice Yves Rocher și o întreprindere de procesare ca intermediar în furnizarea serviciilor de logistică. Într-un tribunal din Rusia, în 2014, reprezentanții Yves Rocher Vostok au luat partea fraților Navalny, afirmând că, de fapt, contractul a fost îndeplinit în totalitate, iar compania nu a suferit niciun prejudiciu. Leproux, cel care a prezentat declarația împotriva lui Navalny, nu s-a prezentat niciodată în instanță și apoi a demisionat de la Yves Rocher.

  Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

 • TRIMITE ȘTIREA TA
  Cunoști o informație de interes public? Trimite-o la ZdG
  FORMULAR

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  După un sfert de secol, pe care l-a dedicat sistemului judecătoresc din R. Moldova, magistratul Ion Cotea constată cu regret că în toți acești ani „a asistat doar la distrugerea justiției”. Judecătorul afirmă c…
  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  Igor Dodon a spus de ce Moldova este în pericol și cine sunt străinii

  „Moldova este în pericol. Nu dăm țara străinilor”, este mesajul preelectoral al Partidului Socialiștilor, care poate fi citit pe panourile stradale. Igor Dodon a spus de ce Moldova este în pericol și cine sunt…
  Igor Dodon a spus de ce Moldova este în pericol și cine sunt străinii

  ULTIMA ORĂ/ Igor Dodon: Vladimir Voronin va fi cap de listă al Blocului electoral PCRM-PSRM

  Vladimir Voronin va fi cap de listă al Blocului electoral PCRM-PSRM, a declarat Igor Dodon, la emisiunea Prime Time, de la Prime TV. „Pe mine așa m-au învățat părinții, bunicii, că tot timpul trebuie să ofer l…
  ULTIMA ORĂ/ Igor Dodon: Vladimir Voronin va fi cap de listă al Blocului electoral PCRM-PSRM

  O femeie de 73 de ani, în stare gravă la spital, după accidentul din Elizaveta

  O femeie de 73 de ani este în stare gravă, internată în secția Reanimare a Spitalului Clinic Bălți, după accidentul din Elizaveta, care a avut loc joi, 13 mai. Informația a fost oferită pentru ZdG de purtătoare…
  O femeie de 73 de ani, în stare gravă la spital, după accidentul din Elizaveta

  DOC/ Curtea Constituțională a declarat inadmisibile sesizările privind controlul constituționalității Partidului Politic „Şor”

  Curtea Constituțională a declarat inadmisibile sesizările privind controlul constituționalității Partidului Politic „Şor”, depuse de deputații Dinu Plîngău, Maria Ciobanu, Liviu Vovc și Octavian Țîcu. „Curtea a…
  DOC/ Curtea Constituțională a declarat inadmisibile sesizările privind controlul constituționalității Partidului Politic „Şor”

  În ultimele 24 de ore au fost administrate peste 13 500 de doze de vaccin

  În ultimele 24 de ore au fost administrate 13 857 de doze de vaccin, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Cu prima doză au fost vaccinate 11 692 de persoane, iar cu a doua – 2 165.
  În ultimele 24 de ore au fost administrate peste 13 500 de doze de vaccin