Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FOTO/ Armistițiu între Israel și…

FOTO Armistițiu între Israel și organizația paramilitară palestiniană islamistă Hamas, după 11 zile de lupte, în care au decedat 232 de palestineni și 12 persoane din Israel

sursa foto: Reuters

Armistițiu între Israel și organizația paramilitară palestiniană islamistă Hamas, după 11 zile de lupte, în care au decedat 232 de palestinieni și 12 persoane din Israel.

Israelul și organizație paramilitară palestiniană islamistă Hamas au fost de acord cu încetarea focului. Armistițiul înseamnă sfârșitul vărsării de sânge, scrie CNN.

Unsprezece zile de război

Potrivit sursei citate, timp de 11 zile, Forțele de Apărare ale Israelului au efectuat un bombardament aerian devastator asupra Gaza, în timp ce grupul militant palestinian Hamas a tras mii de rachete în Israel.

Datele oficiale arată că atacurile aeriene israeliene au ucis 232 de palestinieni, printre care 65 de copii.

Totodată, cel puțin 12 persoane din Israel, printre care doi copii, au fost uciși de focul militanților palestinieni din Gaza, potrivit Forțelor de Apărare ale Israelului.

„Armistițiul, în condițiile intermediate de Egipt, începe la ora 23:00. Știrile despre încetarea focului au venit cu o mulțime de focuri de despărțire. La doar câteva clipe după încetarea focului sirenele care avertizau despre atacurile cu rachete au sunat din nou în localitățile din Israel, aproape de Fâșia Gaza”.

Potrivit CNN, de la începerea conflictului, militanții palestinieni au lansat peste 4 mii de rachete în Israel. Multe au fost interceptate de sistemul de apărare al Iron Dome din Israel.

Potrivit Reuters, Hamas a avertizat că încă mai are „mâinile pe trăgaci” și a cerut Israelului să pună capăt violențelor din Ierusalim și să soluționeze daunele din Fâșia Gaza, după cele mai grave lupte din ultimii ani.

Ostilitățile dintre Israel și Hamas au izbucnit pe 10 mai, după săptămâni de tensiune la Ierusalim. În timpul Ramadanului au existat o serie de incidente pe care palestinienii le-au considerat extrem de provocatoare.