Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Fostul președinte ucrainean Petro Poroshenko…

Fostul președinte ucrainean Petro Poroshenko a transmis armatei camionete de luptă „banderomobil”, mașini blindate și 450 de veste antiglonț

Ex-președintele milionar al Ucrainei Petro Poroshenko a transmis luptătorilor ucraineni din Kiev 450 de veste antiglonț, mașini blindate cu tracțiune integrală și „banderomobile” – camionete blindate echipate cu mitraliere PKM, transmite rbc.ua citând serviciul de presă al lui Poroshenko.

Potrivit comunicatului, mașinile blindate „Triton” pot merge prin apă, au protecție anti-mine, rezistă la foc de mitralieră și sunt echipate cu mitraliere „Utes”.

De asemenea, așa-numitele „banderomobile” – mașini civile reutilate, dispun de blindaj și au instalată mitraliera PKM.

„Nu le vom oferi invadatorilor ruși nici o șansă. Și în fiecare zi vom livra ceea ce putem: mitraliere, mașini blindate, „banderomobile”, a subliniat Poroshenko.

Camionetele au fost denumite „banderomobile” pentru a-i ironiza pe liderii de la Moscova care declarau anterior că „naționaliștii” ucraineni, pe care îi numeau „banderovțî” (adepți ai liderului mișcării de renaștere națională din Ucraina anilor 1940 Stepan Bandera), ar folosi asemenea mașini după modelul „jihadmobilelor” din Siria.

Rbc.ua scrie că încă din primele zile ale războiului Poroshenko a furnizat arme și mijloace de protecție militarilor din regiunea Kiev, fostul președinte alocând în acest sens peste două milioane de dolari.

sursă poze: prm.ua