Forțele israeliene lansează cea mai mare contraofensivă de după războiul din 2014 împotriva rachetelor din Fâșia Gaza

Forțele de apărare isreliene și-au reluat sâmbătă după-amiază bombardamentele aeriene asupra obiectivelor mișcării Hamas din Fâșia Gaza, la o zi după ciocnirile de la frontieră în care și-au pierdut viața doi palestinieni, inclusiv un adolescent, iar alte câteva sute au fost răniți. Autoritățile declară că este considerat cel mai mare val de apărare lansat de forțele militare din Israel de la războiul din 2014, informează The Independent. 

Locotenentul colonel Jonathan Conricus, un purtător de cuvânt al armatei israeliene, a declarat că decizia de a bombarda Fâșia Gaza, o fâşie de pământ între Israel, Egipt şi Marea Mediterană, a fost luată după „lansarea rachetelor de-a lungul gardului de securitatea și actele de terorism”.

Armata israeliană a declarat că a lovit mai mult de 40 de ținte în Fâșia Gaza și este cel mai mare val de operațiuni de protecție a Israelului din vara anului 2014.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a declarat că forțele țării au dat „cea mai mare lovitură” Hamasului, mișcare islamistă palesteniană, din conflictul din 2014. „Vom crește puterea atacurilor noastre după cum este necesar”, a adăugat el.

Fawzi Barhoum, un purtător de cuvânt al grupului militar Hamas, care a condus Fâșia Gaza din 2007, a susținut că luptătorii lui „au răspuns în mod adecvat prin vizarea țintelor militare israeliene” după un atac “nemilos”. Peste 90 de rachete și mortiere au fost trase din enclavă în orașele din sudul Israelului.

Fâşia Gaza este cuprinsă din nou de tensiuni de la 30 martie, curent, când a început o mobilizare intitulată „marele marş al întoarcerii”, care a condus la violenţe sângeroase de-a lungul barierei de protecţie.

Cel puţin 121 de palestinieni au fost ucişi în tiruri israeliene de atunci, majoritatea în violenţe de-a lungul barierei israeliene de securitate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Eleonora Ruzzvelt

    hotul miliardelor furate Shor evreu nascut in israeli, ginerele lui snegur partas la hotii ghermna evreu, adeologul gulagului naftalii aaronovici frenkel evreu, leiba davidovici bronshe=tein/alias lev davidovici trotkii ideologul bolsevizmului evreu impreuna cu lenin jidanul, colhozurile – kibuturi idei evreesti, cine vindea alcool moldovenilor si ii inrobea la pamintrui sute de ani in urma ???? insasi insigna ziarului de garda este litera Z de la ZIonism miscare fascista evreiaska

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *