Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Forțele armate ale Ucrainei au…

Forțele armate ale Ucrainei au contraatacat cu succes în anumite zone și au distrus 17 instalații aeriene ale Federației Ruse, în ultimele 24 de ore – Statul Major

Armata Ucrainei susține că a respins 7 atacuri ale rușilor în ultimele 24 de ore în regiunile Donetsk și Luhansk. Soldații ucraineni au distrus 12 tancuri, 10 vehicule de luptă ale infanteriei și alte 3 vehicule ale armatei ruse. În același timp, ofițeri ai armatei ruse au fost uciși, anunță marți, 29 martie, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Conform autorităților ucrainene, armata rusă continuă să lanseze lovituri cu rachete și bombe, încercând să distrugă complet infrastructura și zonele rezidențiale ale orașelor ucrainene.

„Forțele de Apărare continuă să desfășoare o defensivă în direcțiile Est, Sud-Est și Nord-Est. Forțele Armate ale Ucrainei rețin cu succes inamicul, în unele direcții trupele noastre au efectuat contraatacuri cu succes”, a menționat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Armata ucraineană susține că forțele ruse s-au concentrat pe bombardarea depozitelor de combustibil. În cea mai recentă actualizare, Statul Major al Forțelor Armate al Ucrainei spune că forțele ruse continuă să lanseze lovituri cu rachete în cartierele rezidențiale din întreaga țară, concentrându-se pe compartimentele de depozitare a combustibilului într-un efort de a „complica logistica” și de a „crea condiții pentru o criză umanitară”.

„Soldații noștri au distrus 12 tancuri, 10 vehicule de luptă de infanterie și 3 vehicule ale armatei ruse. Inamicul a pierdut și soldați. În ziua precedentă, apărătorii forțelor aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au lovit 17 ținte aeriene – 8 avioane, 3 elicoptere, 4 drone de diferite tipuri și 2 rachete de croazieră”, menționează Statul Major.

Marți, 29 martie, este a 34-a zi de război în Ucraina. Tot marți urmează să se desfășoare în Turcia o nouă rundă de negocieri între Ucraina și Rusia. Trupele ruse continuă atacurile asupra unor ținte din sudul și nordul Ucrainei.  În ultimele zile, rușii au bombardat depozitele de combustibil din apropierea Kievului. Cel mai recent – depozitul de combustibil din Rivne.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina