Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FBI percheziționează locuința președintelui SUA…

FBI percheziționează locuința președintelui SUA Joe Biden

Biroul Federal de Investigații (FBI) efectuează percheziții la locuința președintelui american Joe Biden din Rehoboth, Delaware, în cadrul unei anchete privind documente clasificate, afirmă avocatul acestuia, potrivit BBC.

Într-o declarație, avocatul lui Joe Biden a spus că perchezițiile au fost „planificate” cu „sprijinul deplin” al președintelui.

CBS a relatat că ancheta se referă la o investigație mai amplă privind gestionarea documentelor clasificate.

FBI nu a făcut niciun comentariu cu privire la percheziții. Întrucât a fost de comun acord, nu a fost solicitat niciun mandat de percheziție.

Avocatul lui Biden, Bob Bauer, a declarat că perchezițiile au fost efectuate „fără o notificare publică prealabilă” în interesul „securității și integrității operaționale”.

Aceste percheziții sunt cele mai recente dintr-o serie efectuată în diverse locații, după ce în noiembrie au fost descoperite documente clasificate la Penn Biden Center – un spațiu destinat ofițerilor – din Washington DC. Acest lucru nu a fost făcut public la momentul respectiv.

Alte documente au fost descoperite la o altă locuință a lui Biden din Wilmington, Delaware, în cadrul unor percheziții ulterioare efectuate în decembrie și ianuarie.

Numărul exact de documente clasificate recuperate rămâne neclar – deși cel puțin o duzină au fost descoperite numai în timpul perchezițiilor din ianuarie, menționează sursa citată.

Biden a declarat că echipa sa a făcut „ceea ce ar fi trebuit să facă” și că „cooperează pe deplin și complet” cu ancheta.