Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Eurovision 2024, fără România: „Bugetul…

Eurovision 2024, fără România: „Bugetul nu conține suficiente fonduri”

Foto: BBC

La ediția din acest an a concursului internațional Eurovision, România nu va participa. Decizia Consiliului de Administraţie al televiziunii de stat din România a fost anunțată astăzi, 25 ianuarie. Printre prioritățile din acest an se numără Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, spun organizatorii, transmite TVR.

Potrivit sursei citate, Hotărârea a fost luată în ședința de astăzi, cu cinci voturi „pentru”, patru „abţineri” şi patru „împotrivă”.

Consiliul de Administraţie a aprobat bugetul SRTv pentru 2024, care nu conține suficiente fonduri pentru a garanta participarea României conform standardelor tot mai ridicate ale concursului internațional. (…) Deşi a beneficiat de o prelungire a termenului limită pentru înscrierea la concursul din 2024, mulțumită unei colaborări de tradiţie cu European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului, TVR, se vede nevoită să amâne participarea la Eurovision Song Contest pentru o ediţie viitoare”, punctează reprezentanții televiziunii.

Eurovision 2024 va avea loc în oraşul Malmö din Suedia, ţara al cărei reprezentant a câştigat ediţia din 2023 a concursului.

De-a lungul anilor, mai multe ţări, precum Ungaria, Turcia, Bulgaria, Muntenegru, Slovacia, Bosnia şi Herţegovina sau Macedonia de Nord au decis să nu participe la concursul internaţional”, conchid organizatorii.

În 2023, concursul s-a desfășurat în orașul Liverpool, Marea Britanie a organizat concursul în numele Ucrainei. Un raport citat de BBC astăzi, 25 ianuarie, arată că „modul în care Liverpool a abordat găzduirea concursului Eurovision ar trebui să fie considerat un model pentru viitoarele concursuri”.