Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   „E meritul vostru exclusiv”. Navalny…

„E meritul vostru exclusiv”. Navalny a început să iasă din greva foamei

Foto / BBC

Politicianul Alexei Navalny iese din greva foamei, pe care a anunțat-o pe 31 martie, încercând să obțină vizitele și consultațiile unor medici independenți în Colonia nr. 2 Pokrovsky nr. 2. El a anunțat acest lucru pe Instagram, scrie novayagazeta.ru.

„Cu sprijinul extraordinar al oamenilor de bună credință din întreaga țară și din întreaga lume, am făcut progrese enorme. În urmă cu două luni, cererile mele de asistență medicală erau tratate cu zeflemea, nu primeam medicamente și nu era acceptată transmiterea acestora. […] Mulțumesc. Acum am fost examinat de două ori de un consiliu de medici civili”, a spus el.

Potrivit politicianului opoziției, al doilea argument important pentru încetarea grevei foamei a fost faptul că mulți cetățeni, inclusiv reprezentanți ai mamelor din Beslan, au intrat în greva foamei în semn de solidaritate cu politicianul.

Am citit despre asta cu lacrimi în ochi. Doamne, nici măcar nu îi cunosc pe acești oameni, dar ei fac asta pentru mine”, a argumentat Navalny. Potrivit estimărilor sale, ieșirea din greva foamei ar putea dura 24 de zile. Politicianul sugerează că această perioadă poate fi dificilă pentru el. 

În ajun, medicii lui Alexei Navalny au apelat la politician cu o cerere de a ieși din greva foamei, pe care a anunțat-o pe 31 martie, cerând accesul medicilor independenți în colonie. Ei au mai amintit că au făcut „numeroase încercări” pentru a ajunge la pacient.

Politicianul a intrat în greva foamei pe 31 martie, solicitând accesul la el a unor medici independenți. Navalny a spus că a început să aibă dureri severe în spate și în picior, dar nu a primit tratament calificat. Medicii au raportat că rezultatele analizelor de sânge au indicat o stare critică a sănătății sale. La 19 aprilie, Navalny a fost transferat de la Pokrovskaya IK-2 la secția de spitalizare a spitalului regional pentru condamnații de la IK-3.

Navalny a ajuns în colonia Pokrovsky prin decizia instanței Simonovsky, care a executat decizia  de înlocuire a condamnării condiționate a politicianului din cazul Yves Rocher în unul real. Politicianul a fost reținut chiar pe aeroportul Sheremetyevo după întoarcerea sa din Berlin, unde se afla în reabilitare după ce a fost otrăvit în vara anului 2020.