Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Discuțiile dintre Putin și Nehammer…

Discuțiile dintre Putin și Nehammer s-au încheiat. Cancelarul austriac i-a spus președintelui rus că „războiul din Ucraina trebuie să se sfârșească”

Sursa foto: Reuters

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a avut luni, 11 aprilie, la Moscova, discuții „directe, deschise și dure” cu președintele rus Vladimir Putin, într-o vizită care a stârnit reacții europene mixte, transmite Reuters.

Nehammer este primul lider al Uniunii Europene care se întâlnește cu Putin de când acesta a ordonat trupelor sale să invadeze Ucraina pe 24 februarie.

Nehammer și-a exprimat solidaritatea cu Ucraina în ceea ce privește invazia rusă și a denunțat presupusele crime de război rusești, în timp ce guvernul său s-a alăturat altor țări UE în privința expulzării diplomaților ruși.

După întrevederea cu președintele rus, Nehammer a declarat că discuția cu Putin a fost „foarte directă, deschisă și dură”. El a adăugat că cel mai important mesaj pe care i l-a transmis lui Putin a fost că „războiul din Ucraina trebuie să se sfârșească”, deoarece „într-un război există învinși de ambele părți”.

Un purtător de cuvânt al lui Nehammer a declarat luni după-amiază că întâlnirea a avut loc la reședința oficială a lui Putin, Novo-Ogaryovo, în afara Moscovei. Între timp, presa austriacă scrie că aceasta s-a încheiat după aproximativ 90 de minute.

Partenerul de coaliție al conservatorului Nehammer a criticat vizita, în timp ce Germania a salutat discuțiile.

După ce a fost vizibil emoționat de conversațiile telefonice cu președintele ucrainean Volodimir Zelensky, Nehammer a vizitat sâmbătă Ucraina pentru a arăta „sprijin politic” pentru Kiev.