Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   COVID-19: Israelul va începe în…

COVID-19: Israelul va începe în octombrie testarea unui vaccin pe oameni

Un institut israelian de cercetări medicale subordonat Ministerului Apărării intenţionează să înceapă în luna octombrie testele clinice pe oameni pentru un vaccin împotriva COVID-19, a declarat joi ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Institutul Israelian de Cercetări Biologice (IIBR) va desfăşura aceste teste în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, odată cu încheierea sărbătorilor evreieşti în octombrie. Institutul israelian lucrează de şase luni la vaccinul împotriva noului coronavirus şi a început în martie testele pe animale.

„Toate experimentele iniţiale care s-au încheiat cu succes (…) ne dau mari speranţe”, a spus ministrul Gantz.

„Este un vaccin excelent (…) Avem produsul la îndemână”, a adăugat directorul IIBR, Shmuel Shapira.

Ambasadorul american în Israel, David Friedman, a vizitat luna trecută laboratorul de apărare chimică şi biologică al acestui institut israelian, unde a fost informat despre vaccinul experimental pentru care Israelul doreşte un aviz preliminar din partea agenţiei americane Food and Drug Administration (FDA).

În Israel epidemia de COVID-19 este departe de a fi sub control, această ţară cu circa nouă milioane de locuitori înregistrând zilnic 1.700-1.800 de noi cazuri de infectare, al căror total a depăşit 78.000, din care 569 de decese.

Autorităţile şi-au stabilit ca termen două săptămâni pentru a obţine o reducere a noilor cazuri zilnice, înainte de a decide o eventuală reinstituire a măsurilor de izolare, restricţii asupra cărora încă ezită de teama efectelor economice.

Sursa: Agerpres