Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Copiii judecătorilor și procurorilor din…

Copiii judecătorilor și procurorilor din Federația Rusă ar putea să fie înscriși la școală fără rând

Copiii judecătorilor și procurorilor din Federația Rusă ar putea să fie înscriși la școală fără rând. Inițiativa aparține unor deputați ai Partidului„Единая Россия”. Copiii polițiștilor și a personalului Gărzii Naționale a Federației Ruse deja se bucură de acest privilegiu.

Material de pe Novayagazeta

În Adunarea Legislativă din Sankt-Petersburg a fost înaintat un proiect de lege privind înscrierea la școală fără rând a copiilor de judecători, procurori și anchetatori. Cu o astfel de inițiativă au venit deputații Partidului „Единая Россия” Alexandr Teterdinko și Pavel Zeloncov, scrie Парламенсткая газета.

Teterdinko a motivat inițiativa prin faptul că activitatea profesională a judecătorilor, procurorilor și ofițerilor de anchetă din Rusia este extrem de tensionată, inclusiv comportă „riscuri enorme pentru viață și sănătate”.

El a adăugat că reprezentanții puterii judecătorești se confruntă zilnic cu presiuni, de aceea trebuie să li se „ofere sprijin social, în condiții de egalitate cu alți reprezentanți ai structurilor de forță”.

Dacă inițiativa va fi aprobată de Adunarea Legislativă, documentul va fi înaintat spre examinare în Duma de Stat.

În prezent de dreptul de a-și înscrie copiii la școală fără rând se bucură militarii, veteranii de război, familiile cu mulți copii, mamele singure, părinții copiilor cu handicap, polițiștii și personalul Gărzii Naționale a Federației Ruse.