Copiii judecătorilor și procurorilor din Federația Rusă ar putea să fie înscriși la școală fără rând

Copiii judecătorilor și procurorilor din Federația Rusă ar putea să fie înscriși la școală fără rând. Inițiativa aparține unor deputați ai Partidului„Единая Россия”. Copiii polițiștilor și a personalului Gărzii Naționale a Federației Ruse deja se bucură de acest privilegiu.

Material de pe Novayagazeta

În Adunarea Legislativă din Sankt-Petersburg a fost înaintat un proiect de lege privind înscrierea la școală fără rând a copiilor de judecători, procurori și anchetatori. Cu o astfel de inițiativă au venit deputații Partidului „Единая Россия” Alexandr Teterdinko și Pavel Zeloncov, scrie Парламенсткая газета.

Teterdinko a motivat inițiativa prin faptul că activitatea profesională a judecătorilor, procurorilor și ofițerilor de anchetă din Rusia este extrem de tensionată, inclusiv comportă „riscuri enorme pentru viață și sănătate”.

El a adăugat că reprezentanții puterii judecătorești se confruntă zilnic cu presiuni, de aceea trebuie să li se „ofere sprijin social, în condiții de egalitate cu alți reprezentanți ai structurilor de forță”.

Dacă inițiativa va fi aprobată de Adunarea Legislativă, documentul va fi înaintat spre examinare în Duma de Stat.

În prezent de dreptul de a-și înscrie copiii la școală fără rând se bucură militarii, veteranii de război, familiile cu mulți copii, mamele singure, părinții copiilor cu handicap, polițiștii și personalul Gărzii Naționale a Federației Ruse.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *