Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei…

Consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei susține că militarii ucraineni „alungă” soldații ruși de la Kiev

Trupele ucrainene conduc invadatorii atât în ​​nord-vest, cât și în nord-est, trimițând inamicul departe de Kiev și făcând aproape imposibil orice asalt, anunță consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei Oleksi Arestovici, scrie presa ucraineană.

„În direcția Kiev, inamicul efectuează o rotație parțială cu retragerea trupelor și transferul acestora, dar nu reușește să rețină complet sectoarele pe care și-ar dori să le dețină pentru a asigura această rotație. Trupele noastre îl conduc ca în nord-vest și în nord-est, trimițând inamicul departe de Kiev și făcând aproape imposibil să asalteze Kievul acolo”, a spus el.

Arestovici a mai spus că și Forțele Armate ale Ucrainei contraatacă în direcția Harkov.

„Acţiunile tactice ale trupelor noastre împotriva apărării inamicului în direcţia Herson continuă. În general, situaţia este optimistă pentru noi”, a adăugat el.

În cea de-a 37-a zi de război, autoritățile ucrainene anunță că trupele ruse se retrag de lângă Kiev. Liderii UE și cei ai Chinei se vor întâlni pentru un prim summit. Președintele rus Vladimir Putin cere plata gazului în ruble.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina