Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Concedieri la Twitter: Elon Musk…

Concedieri la Twitter: Elon Musk le-a trimis angajaților un e-mail prin care îi anunță despre „reducerea forței de muncă”

Sursa foto: cnn

Noul proprietar al Twitter, Elon Musk, va începe de vineri, 4 noiembrie, să concedieze angajații, potrivit unui e-mail intern al companiei, scrie The New York Times. Potrivit mesajului trimis angajaților Twitter, decizia de a reduce forța de muncă este „necesară pentru a asigura succesul companiei în viitor”. Astfel, în cursul zilei de vineri, angajații vor primi pe e-mail vestea dacă mai continuă sau nu să lucreze la Twitter.

„Vom trece prin procesul dificil de reducere a forței de muncă la nivel mondial vineri. Știm că această decizie va afecta un număr mare de oameni care au avut o contribuție valoroasă la Twitter, însă această măsură este, din păcate, necesară pentru a asigura succesul companiei în viitor”, scrie în e-mailul trimis angajaților.

În același e-mail, Twitter a spus că birourile vor fi închise temporar, iar accesul la legitimații va fi suspendat pentru „a ajuta la asigurarea siguranței fiecărui angajat, precum și a sistemelor Twitter și a datelor clienților”.

Planul lui Elon Musk de a elimina jumătate de locuri de muncă la Twitter a fost dezvăluit încă de miercuri de agenția americană Bloomberg, care a citat surse familiare cu acest subiect.

Acest lucru ar putea însemna că circa 3.700 de oameni vor rămâne șomeri, în condițiile în care compania avea peste 7.000 de angajați la sfârșitul anului 2021, conform unui dosar de reglementare.

Aproximativ jumătate dintre angajații Twitter păreau pregătiți să-și piardă locurile de muncă, potrivit mesajelor interne anterioare, scrie The New York Times. Angajații Twitter au început deja să-și transmită mesaje de susținere pe rețelele sociale, mulți folosind hashtag-ul #OneTeam. Unii au susținut că au fost deja deconectați de la laptopul de serviciu.

Elon Musk, director al Tesla şi SpaceX, a preluat joi, 27 octombrie, controlul Twitter după ce a finalizat achiziționarea rețelei de socializare pentru 44 de miliarde de dolari, transmite The Guardian. El a postat pe Twitter mesajul „pasărea este eliberată”, într-o aparentă referire la încheierea tranzacției.

Musk a concediat deja câțiva directori de top din Twitter imediat după ce a preluat controlul companiei, inclusiv directorul executiv, Parag Agrawal, șeful financiar, Ned Segal și șeful pentru afaceri juridice și politică, Vijaya Gadde.