Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Compania germană Rheinmetall ar urma…

Compania germană Rheinmetall ar urma să livreze Ucrainei 50 de tancuri Leopard 1

Imagine-simbol

Producătorul german de echipamente militare Rheinmetall se pregătește să livreze Ucrainei 50 de tancuri de luptă Leopard 1, scrie Reuters.

Compania germană Rheinmetall ar putea livra primele tancuri în șase săptămâni, iar restul în următoarele trei luni prin intermediul filialei sale Rheinmetall Italia, dacă va primi undă verde din partea guvernului german.

Unii politicieni din guvernul german au declarat că durează prea mult timp pentru a-i antrena pe ucraineni să mânuiască arme occidentale și că este mai bine să trimită echipamente pe care aceștia să le poată opera imediat.

„Trebuie să fii antrenat un pic mai intens pe Leopard 1. Dar dacă ucrainenii vor tancurile, trebuie găsită o cale”, a declarat Marcus Faber, purtător de cuvânt pentru politica de apărare al grupului parlamentar al Democraților Liberi.

Ministrul Economiei, Robert Habeck, a declarat luni că armele din Germania pentru Ucraina ar trebui să fie livrate rapid, deoarece atacul Rusiei dinspre est este iminent.

„Prin decizia de a sprijini Ucraina cu arme, Germania și-a asumat o obligație”, a declarat Habeck.

În urma invaziei Rusiei în Ucraina, care a început pe 24 februarie, Germania a inversat o politică de lungă durată de a nu trimite arme în zonele de conflict, iar Berlinul a furnizat Kievului arme antitanc și rachete.

Președintele rus Vladimir Putin și-a trimis trupele în Ucraina în ceea ce el numește o „operațiune militară specială” pentru a demilitariza și „denazifica” Ucraina. Ucraina și Occidentul spun că Putin a lansat un război neprovocat.