Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Compania „ANTONOV” vrea să repare…

Compania „ANTONOV” vrea să repare cel mai mare avion din lume, distrus în urma bombardamentelor de lângă Kiev

Compania ucraineană „ANTONOV”, specializată în construcția aeronavelor deosebit de mari, propune strângerea de fonduri pentru repararea avionului An-225 „Mriya”, cel mai mare avion de pasageri din lume, care a fost distrus în timpul bombardamentelor de lângă Kiev.

„În ciuda vremurilor dificile, echipa ANTONOV crede că trebuie prevenită pierderea completă a aeronavei legendare – simbol al modernității. Echipa vrea să înceapă lucrările la repararea avionului An-225 „Mriya”. Avem toate motive pentru asta – proiecte și documentație tehnică științifică și, cel mai important – dorința și inspirația personalului, însă, din păcate, în această perioadă dificilă pentru Ucraina, nu există fonduri suficiente pentru a realiza această renovare”, anunță Compania ucraineană „Antonov”, specializată în construcția aeronavelor.

Pe 27 februarie, ca urmare a unui atac aerian al trupelor ruse asupra aerodromului Gostomel de lângă Kiev, una dintre cele mai mari și mai grele avioane din producția ucraineană AN-225 a fost ars.

Avionul are o lungime de 84 de metri, înălțime de 18.1 metri, iar anvergura aripilor este de 88.4 de metri. AN-225 poate transporta o încărcătură de până la 250 de tone și poate decola cu o masă totală de 600 de tone.

Compania ANTONOV a fost fondată pe 31 mai 1946, de către Oleg Antonov.