Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Circulația pe cea mai lungă…

Circulația pe cea mai lungă cale ferată din lume, trans-siberiană, a fost blocată după ce un pod s-a prăbușit în urma inundațiilor

Traficul pe cea mai lungă cale ferată din lume care acoperă Rusia, de la Moscova până la Vladivostok, la Pacific, a fost blocat după ce un pod s-a prăbușit în urma ploilor abundente și a inundațiilor din Siberia. Zeci de trenuri rămân blocate pe calea ferată trans-siberiană de 9.289 de kilometri, au declarat vineri oficialii, scrie Euronews.

Nimeni nu a fost rănit când o parte a podului s-a prăbușit lângă Nizhnyaya Kuenga în regiunea Trans-Baikal, la est de Lacul Baikal. Președintele rus Vladimir Putin a cerut autorităților să restabilească rapid serviciul și a promis că trenurile vor circula din nou în două zile și jumătate.

O a doua legătură ar trebui, de asemenea, să reia operațiunile în cinci zile, a spus Putin, adăugând că oficialii au fost instruiți să asigure urgent o aprovizionare neîntreruptă de alimente și alte articole esențiale către regiunile afectate.

Legând capitala Rusiei, Moscova, de Vladivostok, calea ferată transiberiană se întinde pe opt fusuri orare în toată țara.