Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cioloş a fost ales lider…

Cioloş a fost ales lider al noului grup liberal din Parlamentul European. Mesajul Guvernului de la Chișinău

Fostul premier al României, Dacian Cioloş, a fost ales lider al noului grup liberal din Parlamentul European (PE), numit „Renew Europe” care reuneşte forţe de centru, liberale şi progresiste: partidele din fostul ALDE, partidul „En Marche” al preşedintelui francez, Emmanuel Macron şi partidul Ciudadanos din Spania, alături de Alianţa 2020 din România.

„Am dovedit că merităm încredere la alegerile din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forțelor politice relevante ale Europei. Vom continua să aducem cât mai mult din Europa în România prin activitatea noastră la Bruxelles și în cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide în toată țara”, a scris Cioloș pe pagina sa de facebook.

Cu un mesaj de felicitare a venit și prim-ministra R. Moldova, Maia Sandu, unde menționează că „pentru Republica Moldova este esențial să aibă cât mai mulți prieteni în instituțiile europene”.

„Îi adresez sincere felicitări domnului Dacian Cioloș pentru alegerea domniei sale în funcția de Președinte al Grupului Renew Europe din Parlamentul European. Pentru Republica Moldova este esențial să aibă cât mai mulți prieteni în instituțiile europene, iar domnul Cioloș este un prieten și un apărător al democrației și statului de drept în țara noastră”, scrie Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu se așteaptă ca Dacian Cioloș să promoveze integrarea R. Moldova în spațiul UE.

Potrivit Digi 24, Dacian Cioloş a primit 65 de voturi din 106 de la noii colegi de grup. El a fost până acum favorit în cursa pentru șefia grupului parlamentar, bucurându-se de sprijinul deputaților spanioli, germani şi olandezi, dar şi a preşedintelui francez Emmanuel Macron. Totodată, Cioloș devine primul politician din estul Europei care preia președinția unui grup important din Parlamentul European.