Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cine este Adina Florea, propusă…

Cine este Adina Florea, propusă pentru conducerea DNA

Foto: digitalag.ro

Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, a fost propusă astăzi, 6 iunie, de ministrul Justiției din România, Tudorel Toader, pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

În proiectul managerial cu care Adina Florea a candidat la șefia DNA, magistratul reia o bună parte din criticile enunțate de ministrul justiției la adresa Laurei Codruța Kovesi în raportul pe care l-a întocmit în urmă cu câteva luni cu privire la managementul DNA-ului, un document care a stat la baza propunerii de revocare a fostei șefe DNA. Criticile de acolo sunt identificate de Adina Florea în proiectul său drept principalele vulnerabilități care ar putea afecta activitatea DNA, scrie Digi 24.

Aceeași sursă precizează că magistratul promite că în cazul în care va ajunge să ocupe pentru următorii trei ani funcția de procuror-șef al DNA va lua măsuri pentru creșterea încrederii publice în instituție. Adina Florea consideră că încrederea DNA a fost afectată de unele acțiuni ale unor procurori anticorupție sau chiar ale fostei conduceri.

Potrivit Digi 24, Adina Florea are o experiență de 28 de ani în magistratură și a deținut mai multe funcții de conducere pe plan local. Este în prezent procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Timp de mai mulţi ani, Adina Florea a condus Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, ulterior ocupând şi funcţia de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.