Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   China promite Ucrainei ajutor umanitar…

China promite Ucrainei ajutor umanitar în valoare de 790.000 de dolari

Crucea Roșie din China va oferi 5 milioane de yuani (n.r. – aproximativ 791.000 de dolari americani) ca ajutor umanitar Ucrainei, a anunțat Ministerul de Externe al Chinei, informează CNN.

Ajutorul, care include alimente și produse pentru necesitățile zilnice ale oamenilor, vine la cererea Ucrainei și va fi livrat Crucii Roșii ucrainene „cât mai curând posibil”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe Zhao Lijian.

Beijingul a refuzat în mod constant să numească războiul din Ucraina o invazie rusă.

Miercuri, 9 martie, este a paisprezecea zi de război în Ucraina. De la începutul „operațiunii militare speciale” anunțată de Rusia, pe teritoriul Ucrainei au fost bombardate mai multe orașe. Viceprim-ministra Ucrainei, Irina Vereșciuk, a confirmat deschiderea unor noi coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din regiunile unde se duc lupte între armata rusă și armata ucraineană.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.