Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cel puțin opt civili au…

Cel puțin opt civili au fost uciși în urma bombardamentelor masive de la Harkov

Clădiri rezidențiale cu mai multe etaje, clădiri administrative, instituții medicale, instituții de învățământ și cămine au fost distruse în urma bombardamentelor masive de la Harkov, scrie presa ucraineană.

Conform informațiilor preliminare, cadavrele a 8 morți au fost găsite de pompieri sub dărâmături.

„La ora 19:15, a avut loc un alt bombardament aerian masiv al orașului Harkov, în urma căruia clădiri rezidențiale cu mai multe etaje, clădiri administrative, instituții medicale, instituții de învățământ și cămine au fost distruse complet sau parțial”, se arată într-un raport prezentat de Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei.

De asemenea, în urma bombardamentelor, într-o clădire din centrul orașului au izbucnit incendii de amploare.

A început a douăsprezea zi de confruntări militare între trupele militare ruse și forțele defensive ucrainene. O nouă rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina cu privire la încetarea acțiunilor militare din Ucraina este programată pentru luni, 7 martie. Mai mulți civili au murit în Irpin, după ce trupele ruse au deschis focul asupra oamenilor care încercau să fugă din oraș. 

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

Detalii aici: LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina