Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cel puțin 10 miliarde de…

Cel puțin 10 miliarde de dolari – suma necesară pentru restabilirea infrastructurii orașului Mariupol

Sursa foto: Telegram / Маріупольська міська рада

Cel puțin 10 miliarde de dolari vor fi necesare pentru restabilirea infrastructurii orașului Mariupol – cel mai afectat oraș în urma bombardamentelor rusești. Despre asta anunță Consiliul orașului Mariupol într-un comunicat de presă.

Autoritățile ucrainene menționează că aceasta este o estimare preliminară, care va fi clarificată în procesul de documentare a distrugerilor cauzate de agresiunea rusă. Pentru aceasta, Consiliul Local Mariupol a creat o comisie specială.

„Fiecare crimă, fiecare omor și distrugere comisă de agresor trebuie să fie înregistrate și prezentate în fața unei instanțe internaționale. Criminalii de război trebuie pedepsiți”, spune primarul din Mariupol, Vadim Boichenko.

Vineri, 1 aprilie, este a 37-a zi de război în Ucraina. La 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o operațiune militară specială de „demilitarizare și denazificare” a Ucrainei. De atunci, mai multe orașe au fost distruse de bombardamente, iar mii de oameni și-au părăsit casele din cauza invaziei ruse.

În ultimele săptămâni, Rusia tot mai des spune că ceea ce se întâmplă în Ucraina ar fi de fapt o „operațiune specială de protejare a Donbas-ului”.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina