Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Bulgaria a expulzat zece diplomați…

Bulgaria a expulzat zece diplomați ruși, acuzându-i de „activități incompatibile cu statutul lor diplomatic”

Bulgaria a expulzat vineri, 18 martie, zece diplomați ruși pe care îi acuză de „activități incompatibile cu statutul lor diplomatic”, scrie TASS, agenție de presă controlată de Kremlin.

Ministerul bulgar de Externe a declarat 10 diplomați ruși persona non grata. Acest lucru a fost raportat de către ambasadoarea Rusiei în Bulgaria, Eleonora Mitrofanova.

„Zece diplomați au fost declarați persona non grata, formularea este obișnuită – activități incompatibile cu statutul lor. Percepem acest lucru ca un act extrem de neprietenos și ne rezervăm dreptul de a riposta”, a spus ambasadoarea.

Anterior, procurorii bulgari au anunțat că un diplomat rus a fost implicat într-o operațiune de spionaj în țară și că au notificat ministerul de externe de la Sofia cu privire la situație.

Procurorii de la Sofia au anunțat în luna martie a anului trecut că au pus sub acuzare șase cetățeni bulgari, inclusiv înalți oficiali din Ministerul Apărării și din Serviciul de Informații Militare pentru spionaj în favoarea Rusiei.