Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Biden susține că Putin ia…

Biden susține că Putin ia în calcul „utilizarea de arme chimice și biologice în Ucraina”

Preşedintele american Joe Biden a declarat luni, 21 martie, că Rusia ia în considerare utilizarea de arme chimice şi biologice în Ucraina, scrie BBC.

Biden a spus că Rusia pregătește noi „steaguri false”. „De asemenea, sugerează că Rusia ia în considerare utilizarea de arme chimice şi biologice în Ucraina”, a spus Biden.

„Ei (ruşii) susţin de asemenea că Ucraina deţine arme chimice şi biologice. Acesta este un semn clar că el (Vladimir Putin) ia în calcul utilizarea acestor tipuri de arme”, a subliniat Joe Biden, la un eveniment al oamenilor de afaceri.

„Este un semn clar că se gândește să le folosească pe ambele”.

Preşedintele american a reiterat un avertisment lansat la începutul lunii după ce reprezentanţi ruşi au acuzat Ucraina că ar încerca să ascundă un presupus program de arme chimice susţinut de Washington.

La începutul lunii martie, consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, l-a avertizat pe secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei că Moscova se va confrunta cu consecințe dacă va desfășura arme chimice sau biologice în Ucraina.

A 27-a zi de război în Ucraina a început cu explozii puternice în Harkov. Rusia nu pare să fi făcut progrese majore, spun analiștii militari, deși continuă să bombardeze principalele orașe ale țării pe care a invadat-o. În Herson, militarii ruși au deschis focul asupra ucrainenilor care protestau.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina