Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Biden declară că Putin este…

Biden declară că Putin este „un ucigaș pur” și un „dictator criminal”

Foto: Getty Images

Președintele american Joe Biden declară joi, 17 martie, despre liderul de la Kremlin că este un „ucigaș pur” și un „dictator criminal”, scrie CNN.

Joe Biden a spus că Putin este un „dictator criminal, un ucigaș pur care duce un război imoral împotriva poporului ucrainean”.

Biden a vorbit la conferința la care au participat și oficialii irlanezi, că Irlanda a „făcut progrese” în privința sancțiunilor în fața agresiunii ruse împotriva Ucrainei. El a spus că relația dintre Irlanda și Statele Unite „acceptă un forum și mai intens și mai cooperant decât a avut vreodată din cauza neutralității Irlandei”. „Putin plătește un preț mare pentru agresiunea sa și ei fac parte din motivul pentru care costul crește atât mult”, a spus Biden.

Joi, 17 martie, este a 22-a zi de război în Ucraina. Autoritățile ucrainene anunță că au fost deschise alte nouă coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din zonele afectate de război. Deocamdată, Rusia și Ucraina nu au reluat negocierile privind încetarea acțiunilor militare.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.