Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Avionul fostului președinte al Ucrainei…

Avionul fostului președinte al Ucrainei Viktor Ianukovici a aterizat la Minsk – presa ucraineană

Avionul fostului președinte al Ucrainei Viktor Ianukovici și cel care ar fi pregătit de Kremlin pentru a fi pus „președinte al Ucrainei”, a aterizat luni, 7 martie, la Minsk, scrie presa ucraineană.

Consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei Anton Gerashchenko, citând canalele rusești Telegram, a declarat că fostul președinte al Ucrainei Viktor Ianukovici a aterizat la Minsk.

„Avionul (RA-09617) al lui Viktor Ianukovici aterizează acum la Minsk. Zborul a fost de la Vnukovo”, a spus unul dintre canale.

Fostul președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, care s-ar afla în prezent la Minsk, ar fi pregătit de Kremlin pentru a fi pus „președinte al Ucrainei”, transmite Ukrainskaya Pravda.

Publicația face trimitere la surse din interiorul serviciilor secrete ucrainene. Potrivit acestora, Rusia ar pregăti în prezent o operațiune specială, iar unul dintre scenarii presupune că Ianukovici ar urma să fie declarat „președinte al Ucrainei”, de la Minsk.

S-ar pregăti întoarcerea lui Ianukovici în Ucraina sau publicarea unui apel adresat din numelel lui poporului ucrainean, mai transmite Ukrainskaya Pravda.

Ianukovici a fost condamnat pentru trădare la 13 ani de închisoare.