Autoritățile elene vor demola mii de construcții ilegale după incendiul devastator, soldat cu zeci de victime

Mii de clădiri construite ilegal în Grecia urmează să fie demolate. Anunțul a fost făcut marţi, 7 august, de către prim-ministrul Alexis Tsipras, după ce zeci de persoane şi-au pierdut viaţa în incendiul devastator din 23 iulie, rămânând blocate din cauza construcţiilor fără autorizaţie, transmite Reuters.

Tsipras, al cărui guvern a fost acuzat că a reacţionat cu întârziere la dezastru, a precizat că demolarea a 3 200 de clădiri va începe imediat în regiunea Attica, ce include şi capitala Atena.

„Acelaşi lucru se va întâmpla şi în restul Greciei”, a declarat Tsipras la Laurion, la est de Atena, în apropiere de Mati, localitatea de coastă unde a izbucnit incendiul.

Cel puţin 91 de oameni au murit, mulţi dintre ei prinşi într-un labirint de străzi înguste, cu căile de acces spre coastă blocate de zeci de construcţii ilegale, frecvent întâlnite în Grecia.

„Suntem decişi să nu uităm nimic şi să ne asumăm costurile (politice)”, a mai spus premierul grec.

Mărturiile unui moldovean despre incendiile din Grecia: „Totul în zonă a rămas cenușă”

Foto: express.co.uk

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *