Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile din Ucraina anunță trei…

Autoritățile din Ucraina anunță trei coridoare umanitare pentru evacuarea civililor

Pentru ziua de marți, 29 martie, în Ucraina vor fi organizate trei coridoare umanitare pentru evacuarea oamenilor, anunță viceprim-ministra Ucrainei Irina Vereșciuk.

Ucraina speră să poată evacua civilii din unele orașe asediate de lupte, a spus vicepremierul Irina Vereșciuk. Coridoarele ar include încercarea de a stabili o rută în afara orașului-port înconjurat Mariupol – unde 160.000 de oameni sunt blocați în oraș fără apă, mâncare, medicamente sau curent electric.

În cea de-a 34-a zi de război în Ucraina, trupele ruse continuă atacurile asupra unor ținte din sudul și nordul Ucrainei.  În ultimele zile, rușii au bombardat depozitele de combustibil din apropierea Kievului. Cel mai recent – depozitul de combustibil din Rivne. Marți, 29 martie, urmează să se desfășoare în Turcia o nouă rundă de negocieri între Ucraina și Rusia.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina