Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile din Turcia au arestat…

Autoritățile din Turcia au arestat un suspect în legătură cu asasinarea președintelui din Haiti

Foto: Profimedia Images

Autorităţile din Turcia au arestat un bărbat considerat a fi un suspect în asasinarea preşedintelui haitian Jovenel Moise, a relatat agenţia naţională de ştiri Anadolu, citată de DPA. Individul, căutat încă din luna iulie, a fost prins de polițiști pe aeroportul din Istanbul.

Samir Handal, unul dintre suspecţii căutaţi în legătură cu uciderea lui Moise în iulie, a fost reţinut la sosirea pe Aeroportul din Istanbul, a informat luni seară agenţia naţională de ştiri Anadolu, citată de DPA, potrivit Agerpres.

El zbura din SUA în Iordania, cu escală la Istanbul, a precizat agenţia de presă, adăugând că bărbatul era căutat prin Interpol.

Suspectul a fost trimis într-o închisoare din Istanbul, după ce autorităţile au emis un ordine de arestare de 40 de zile.

Ministrul haitian de Externe, Claude Joseph, a scris pe Twitter că a vorbit cu omologul său turc Mevlut Cavusoglu despre arestare, fără a oferi informaţii suplimentare.

Jovenel Moise, fost om de afaceri în vârstă de 53 de ani, ajuns la putere în 2017, a fost împuşcat mortal în reşedinţa sa privată, iar soţia sa a fost rănită în atac. Un grup de mercenari columbieni sunt consideraţi principalii suspecţi, deşi nimeni nu a fost inculpat sau condamnat în legătură cu acest caz, scrie Digi.

Președintele din Haiti, Jovenel Moise, a fost asasinat, la 6 iulie, în reședința sa privată din cartierul Pelerin din Puerto Principe de „un grup de persoane neidentificate” într-un „act barbar”.