Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Austria a emis avertizări de…

Austria a emis avertizări de călătorie pentru R. Moldova, România și Bulgaria

Austria a emis avertizări de călătorie pentru Republica Moldova, România și Bulgaria. Anunțul a fost făcut miercuri, 8 iulie, de către Guvernul de la Viena, care a invocat o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări, se arată într-un mesaj publicat pe Twitter, pe pagina Ministerului de Externe din Austria.

Măsura, care înseamnă că orice persoană care soseşte din cele trei state menţionate trebuie să fie plasată timp de două săptămâni în carantină sau să aibă dovada unui test negativ la COVID-19

Decizia a fost luată şi după ce peste 3.000 de persoane din provincia Austria Superioară, ce are graniţe cu Germania şi Republica Cehă, au fost plasate în carantină pentru a limita răspândirea COVID-19.

Vă rugăm să nu călătoriţi către aceste ţări. Acesta este apelul nostru urgent, întrucât pe de o parte înseamnă a expune riscurilor sănătatea tuturor, iar pe de altă parte am văzut că există chiar mai multe cazuri importate din aceste state”, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă comună cu ministrul de externe Alexander Schallenberg, citat de Agerpres.

În ultimele săptămâni în Austria au fost detectate aproximativ 170 de cazuri de COVID-19 având legătură cu o ţară străină, cea mai mare parte cu „Balcanii”, a spus Kurz. El a precizat că la frontierele cu Ungaria şi Slovenia controalele vor fi dublate.

Sursa: Agerpres, Twitter