Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Atac cu drone asupra Moscovei:…

Atac cu drone asupra Moscovei: Doi oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale

Sursa foto. TASS

UPDATE/ Doi locuitori din Moscova au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce capitala rusă a fost atacată noaptea trecută cu drone. Aceștia nu au fost internați în spital, a declarat primarul Serghei Sobianin.

Ministerul rus al Apărării a comentat atacul cu drone asupra Moscovei, menționând că orașul a fost atacat de opt drone de tip avion. Trei dintre acestea ar fi fost suprimate prin mijloace de război electronic și „au pierdut controlul și s-au abătut de la țintele vizate”.

Cinci au fost doborâte de sistemul de rachete sol-aer Panțîr-S din apropierea Moscovei.

Ministerul rus al Apărării a acuzat „regimul de la Kiev” de „atac terorist”. Anterior, s-a aflat despre trei drone care au lovit clădiri rezidențiale din Moscova (dispozitivele explozive de pe una dintre ele nu au reușit să detoneze).

Canalele Telegram au raportat că atacul cu drone a fost mult mai masiv: potrivit Shot, Moscova a fost atacată de 32 de drone, potrivit Baza – „aproximativ 25”.

Știrea inițială

Capitala Rusiei și regiunea Moscova au fost atacate cu drone. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a confirmat atacul cu drone din Moscova. Potrivit acestuia, mai multe clădiri au suferit „pagube minore” și „nimeni nu a fost grav rănit”.

Potrivit TASS, care citează serviciile de urgență, este posibil ca o dronă să se fi prăbușit într-o clădire de apartamente înalte din „Moscova Nouă” – sector al Moscovei. Potrivit canalului de Telegram Mash, atacul a avut loc în jurul orei 4:30. Drona a lovit în etajul tehnic deasupra unui apartament. RIA Novosti și Shot precizează că este vorba despre o clădire de apartamente cu 24 de etaje de pe strada Atlasova.

O altă dronă s-a prăbușit, de asemenea, într-o clădire de apartamente de pe strada Profsoiuznaia din Moscova, potrivit presei. Fațada și geamurile casei au fost distruse. Drona a intrat în apartamentul unui locuitor al Moscovei de la etajul 16 și a spart geamul. Preliminar, nu s-au înregistrat victime. Locuitorii de la cele trei intrări ale clădirii sunt în curs de evacuare.

Explozii au fost auzite și în Odințovo, Krasnogorsk, Novaia Riga și Barviha. Potrivit Baza, mai mult de zece drone au fost doborâte în această dimineață în regiunea Moscovei, majoritatea în districtele Istrinski, Krasnogorski și Odintsovski.