Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Arkadi Babcenko este viu. Tentativa…

Arkadi Babcenko este viu. Tentativa de omor a fost o operațiune specială a Serviciului de Securitate al Ucrainei

Moartea jurnalistului Arkadi Babcenko a fost o înscenare a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU). În după-amiaza zilei de 30 mai Babcenko a apărut în fața jurnaliștilor la un briefing de presă al SBU.

Serviciul de Securitate al Ucrainei, de asemenea, a anunțat reținerea unui suspect în pregătirea tentativei de asasinare a jurnalistului. Acesta este cetățean al Ucrainei, recrutat de serviciile rusești speciale: pentru crimă el ar fi promis o recompensă în valoare de 40 de mii de dolari.

Însuși Babcenko, în cadrul unei conferințe de presă, și-a cerut iertare de la soția și rudele sale pentru că nu le-a informat despre participarea sa la operațiunea specială.

La 29 mai, a fost făcut anunțul că în Kiev, persoane necunoscute l-au împușcat pe jurnalistul rus Arcadi Babcenko. „Jurnalistul a fost găsit într-o baltă de sânge în propria locuință. Acesta a decedat în mașina ambulanței din cauza rănilor primite. Poliția elucidează două motive ale morții acestuia: activitatea profesională și poziția civică”, scrie hromadske.ua.