Arkadi Babcenko este viu. Tentativa de omor a fost o operațiune specială a Serviciului de Securitate al Ucrainei

Moartea jurnalistului Arkadi Babcenko a fost o înscenare a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU). În după-amiaza zilei de 30 mai Babcenko a apărut în fața jurnaliștilor la un briefing de presă al SBU.

Serviciul de Securitate al Ucrainei, de asemenea, a anunțat reținerea unui suspect în pregătirea tentativei de asasinare a jurnalistului. Acesta este cetățean al Ucrainei, recrutat de serviciile rusești speciale: pentru crimă el ar fi promis o recompensă în valoare de 40 de mii de dolari.

Însuși Babcenko, în cadrul unei conferințe de presă, și-a cerut iertare de la soția și rudele sale pentru că nu le-a informat despre participarea sa la operațiunea specială.

La 29 mai, a fost făcut anunțul că în Kiev, persoane necunoscute l-au împușcat pe jurnalistul rus Arcadi Babcenko. „Jurnalistul a fost găsit într-o baltă de sânge în propria locuință. Acesta a decedat în mașina ambulanței din cauza rănilor primite. Poliția elucidează două motive ale morții acestuia: activitatea profesională și poziția civică”, scrie hromadske.ua.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *