Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Alegeri legislative în Italia. Partidul…

Alegeri legislative în Italia. Partidul lui Berlusconi, printre favoriți

Urnele de vot s-au deschis pe 4 martie în Italia pentru un scrutin legislativ la care este aşteptată o victorie a alianţei de centru-dreapta a fostului premier Silvio Berlusconi, care nu-i va asigura însă şi majoritatea parlamentară, informează agenţiile internaţionale de presă, citate de agerpres.ro

Circa 50,7 milioane de italieni sunt aşteptaţi la vot, care se va încheia la ora 11.00 p.m. (22.00 GMT). Deşi media locale vor difuza imediat după aceea rezultate pe baza sondajelor de la ieşirea de la vot, rezultatele definitive s-ar putea lăsa aşteptate.

Conform statisticilor, Italia se situează pe locul trei printre țările partenere cu care R. Moldova întreține relații comerciale, deținând o pondere de 7,9% în comerțul total al țării – volumul total al investițiilor se ridică la 90 mil. USD. Italia este al doilea stat, după Rusia, în care se află cei mai mulți cetățeni moldoveni – 142.266.

Anterior, într-un interviu acordat ZdG, ambasadoarea Italiei în R. Moldova, Valeria Biagiotti menționa că mulți italieni și-au deschis afaceri Moldova. „Formal, sunt peste 1300 de întreprinderi, cu toate că multe dintre ele rămân inactive. Cred, totuşi, că vreo 700 de întreprinderi sunt active în mai multe sectoare. Sunt întreprinderi mai tradiţionale, cum ar fi cele din domeniul textilelor, de producere a încălţămintei, până la producerea de cabluri în IT. Aşadar, este vorba de un spectru larg de activităţi. Constat cu satisfacţie că mai mulţi italieni au decis să locuiască aici din motive personale şi că le place viaţa în R. Moldova, în pofida unor dificultăţi din mediul de afaceri, unde există încă loc de mai bine”, nota Biagiotti.

 

Sursa foto: debatingeurope.eu