Alegeri în Ucraina. Unde pot vota cetățenii aflați în R. Moldova

Astăzi, 31 martie 2019 se desfășoară alegerile ordinare pentru funcția de Președinte al Ucrainei. În cursa pentru șefia statului vor participa 39 de candidați.

Conform Legislației Ucrainei și hotărârii Comisiei Electorale Centrale a Ucrainei, pe teritoriul R. Moldova sunt formate 2 secții de votare peste hotare, și anume:

• № 900055, în incinta Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova, pe adresa mun. Chișinău, str.V.Lupu, 17;
• № 900056, în incinta Consulatului Ucrainei în mun. Bălți, pe adresa mun. Bălți, str. Kiev, 143.

Cetățenii Ucrainei, care locuiesc sau se află în perioada pregătirii și desfășurării alegerilor pe teritoriul R. Moldova, își exercită dreptul de vot la alegeri indiferent de motivele legale de ședere în Moldova, precum și de prezența sau absența evidenței consulare.

Votarea pentru alte persoane sau transmiterea de către alegător a dreptului de vot oricărei alte persoane este interzisă. Documentul, care servește drept bază pentru primirea unui buletin de vot la o secție de votare peste hotare este exclusiv pașaportul cetățeanului Ucrainei pentru călătoria în străinătate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *