Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   202 copii au fost uciși,…

202 copii au fost uciși, iar alți 360 au fost răniți, de la începutul invaziei Federației Ruse în Ucraina

Imagine-simbol

Procuratura Generală din Ucraina informează că peste 563 de copii au suferit în Ucraina ca urmare a agresiunii armate pe scară largă a Federației Ruse. 202 copii au fost uciși, iar peste 361 au fost răniți. Cel mai mult au suferit copiii din regiunile Donețk și Kiev, informează UNIAN.

Cifre nu sunt definitive, deoarece se lucrează la stabilirea victimelor în locuri de ostilități active, în teritorii ocupate temporar și eliberate.

Copiii au suferit cel mai mult în regiunea Donețk – 117, Kiev – 106, Harkov – 89, Chernihiv – 54, Herson – 41, Mykolaiv – 40, Lugansk – 36, Zaporojye – 23, capitala – 16, Sumy – 16, Jytomyr – 15.

În timpul fixării infracțiunilor comise de militarii armatei ruse pe teritoriul districtului Buchansky din regiunea Kiev, oamenii legii au descoperit cadavrul unui băiat de 14 ani.

Pe 15 aprilie, în urma bombardării satului Gavrilovka din regiunea Herson, un adolescent de 15 ani a fost ucis.

Pe 16 aprilie, în districtul Izyum din regiunea Harkov, invadatorii au tras într-o mașină care încerca să evacueze o familie din Izyum. O fată de 15 ani a fost rănită. Iar la Pologi, regiunea Zaporojie, un copil de 12 ani a fost rănit.

LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina. Noi atacuri cu rachete asupra Harkivului