Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   19 copii și doi adulți,…

19 copii și doi adulți, uciși într-o școală din Texas. Autoritățile americane spun că atacatorul de 18 ani s-a baricadat într-o clasă și a început să execute copiii

Sursa foto: Profimedia

America este în stare de șoc, după un nou masacru într-o școală din Texas. 19 copii și doi adulți au fost uciși de un tânăr de 18 ani, care a fost împușcat mortal de polițiști. Băiatul își cumpărase arme de ziua lui. Înainte să plece de acasă, și-a ucis bunica. Apoi a intrat într-o școală primară, în care învață copii cu vârste între 6 și 10 ani, și a deschis focul, la întâmplare, scrie Digi24.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Siguranță Publică din Texas, locotenentul Chris Olivarez, a dat publicității și detalii despre cum s-a desfășurat atacul. Potrivit lui Chris Olivarez, poliția a fost alertată înainte ca atacatorul să deschidă focul, însă nu a avut suficient timp pentru a împiedica masacrul, pentru că lucrurile s-au derulat foarte repede, notează The Guardian.

„Departamentul de Poliție din Uvalde a primit un apel că în apropierea școlii a avut loc un accident de mașină și că șoferul, înarmat, se îndreaptă spre școală. Au fost trimise imediat echipaje, practic, forțele de ordine au ajuns imediat după ce el a început să tragă.

După ce a pătruns în școală, atacatorul a intrat într-o clasă, s-a baricadat și a început să execute, efectiv, copiii și profesorii aflați acolo. Toate victimele sunt din acea clasă.

Echipa de intervenție, formată din ofițeri locali și federali, a spart geamurile și a evacuat elevii și profesorii din școală, apoi a intrat peste Ramos în clasa unde el a deschis focul. A tras și asupra lor, dar au reușit să-l elimine”, a spus Olivarez.

Președintele SUA, Joe Biden a declarat: „Un nou masacru… Uvalde, Texas, o școală elementară, copii frumoși, inocenți de clasa a doua, a treia, a patra. A pierde un copil este ca și cum ți-ai smuls o bucată din suflet. Ca națiune trebuie să ne întrebăm: Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta lobby-ul armelor? Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom face ceea ce știm că este nevoie să facem? De ce suntem dispuși să trăim cu acest măcel?”

Salvador Ramos, 18 ani, și-a executat bunica, după o ceartă, înainte de a pleca spre școala unde a comis masacrul, așadar, numărul victimelor sale se ridică la 22. În școală a ucis 19 copii de până în 10 ani, aflați în clasa a IV-a, și două profesoare. Motivele atacului nu sunt încă cunoscute, scrie libertatea.ro.