Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   1.229 noi cazuri de Covid-19…

1.229 noi cazuri de Covid-19 în Spania, un record în mai mult de trei luni şi mulţi bolnavi sunt tineri

Spania a înregistrat joi 1.229 de noi cazuri de COVID-19, faţă de 1.153 în raportarea de miercuri, cea mai ridicată cifră a noilor contagieri în mai mult de trei luni în această ţară care acum se confruntă cu numeroase focare, a anunţat joi Ministerul spaniol al Sănătăţii, citat de agenţia EFE și Agerpres.

Mai mult de jumătate din noile cazuri, respectiv 698, sunt concentrate în trei regiuni, Aragon, Madrid şi Catalonia.

„Continuă transmiterea comunitară, care în unele locuri depăşeşte aşteptările”, mai ales ales în acele trei regiuni, a semnalat la o conferinţă de presă directorul Centrului de Alerte şi Urgenţe Sanitare, epidemiologul Fernando Simon. Acesta a subliniat însă că deocamdată nu există o presiune asupra sistemului sanitar, întrucât 60% dintre noile persoane testate pozitiv sunt asimptomatice şi în general sunt tineri.

„Detectăm mult mai multe cazuri”, dar „cu un risc mai mic” de a prezenta complicaţii, a mai menţionat epidemiologul spaniol.

În acest timp, numărul deceselor provocate de noul coronavirus în ultimele şapte zile a ajuns la 10, dintre care două în ultimele 24 de ore, bilanţ care a scăzut semnificativ în raport cu decesele înregistrate pe durata pandemiei, numărul acestora ajungând în Spania la 28.443, conform datelor oficiale, contestate însă de unele surse. Potrivit unei investigaţii publicate duminică de cotidianul El Pais, numărul deceselor provocate de COVID-19 în Spania ar putea fi cu 60% mai mare decât bilanţul oficial. 

Sursa: Agerpres