Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Volumul total al schimburilor comerciale…

Volumul total al schimburilor comerciale ale României cu R. Moldova, la 31 mai, a fost de 728 mln de dolari. Mesajul Ambasadei române la Chișinău

Reprezentanții Ambasadei României în R. Moldova au emis miercuri, 12 august, o notă prin care au anunțat că, conform datelor oficiale ale Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, la data de 31.05 2020, volumul total al schimburilor comerciale ale României cu Republica Moldova a fost de 728 milioane USD.


„Față de aceeași perioadă a anului trecut, volumul schimburilor comerciale totale a scăzut cu 19,25%, în principal, ca o consecință a contracției economiilor celor două state, cauzate de pandemia de COVID-19.
Cu toate acestea, Romania rămâne CEL MAI IMPORTANT PARTENER COMERCIAL al Republicii Moldova !”
, se menționează în nota Misiunii diplomatice.

La 30 aprilie, o echipă formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii din România a ajuns în Republica Moldova pentru a completa echipele medicale din țara noastră în lupta împotriva COVID-19.

Echipa de medici şi asistenţi medicali cu specializări în Anestezie şi Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgenţă şi Medicină Internă a desfăşurat activităţi de acordare a asistenţei medicale şi îngrijire a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, precum şi misiuni de instruire a personalului medical din unităţile sanitare din Bălţi, Chişinău şi Cahul pentru o perioadă de 15 zile.

Rolul echipei medicale a fost acela a asigura sprijinul autorităților sanitare ale Republicii Moldova privind gestionarea situației și împiedicarea răspândirii virusului SARS CoV-2.

Relatiile Romaniei cu R. Moldova: Un parcurs fara precedent in 2010