VIDEO/ Slusari, după audierile de astăzi: „Puzzle-ul privind anul 2013 este complet”

După ce au fost audiați Viorel Bîrca, vicepreședinte al BEM, și Oleg Reidman, ex-deputatul care a prezidat Comisia de anchetă pentru examinarea modului de administrare a pachetului de acțiuni al statului deținut la BEM și situației din domeniul financiar-bancar, președintele Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din R. Moldova și investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, afirmă că „puzzle-ul privind anul 2013 este complet”.

Totodată, marți, la ora 10:00, urmează să fie audiați ex-guvernatorul BNM Dorin Drăguțanu și ex-guvernatoarea BNM Emma Tăbârță, dar și deputații democrați Sergiu Sîrbu și Vladimir Vitiuc care astăzi nu au participat.

„În 2013, statul a fost deposedat de pachetul de control în BEM. Putem spune că este un cinism cras ceea ce s-a întâmplat în acea perioadă atât în Parlament, cât și la Guvern. În baza acestui raport s-au întâmplat toate lucrurile mizerabile. Eu vreau ca toți cetățenii să înțeleagă cum a avut loc acest aranjament în cadrul Parlamentului și Guvernului. Această comisie a lucrat mai mult de trei luni și s-a ocupat strict cu problemele de administrare la BEM. Situația din domeniul financiar-bancar nu a fost în vizorul comisiei. (…) Cel mai grav lucru e că acele trei soluții – dintre care una a stat la baza celorlalte evenimente – nici nu au avut titlu de recomandare. Au fost discutate trei variante, teoretic posibile, de a depăși situația insuficienței capitalului BEM, dar recomandările au urmat și nu au nimic în comun cu cele trei variante.

Acest raport a fost examinat la Parlament la 21 iunie 2013.

Sunt niște lucruri tehnice legate de eficientizarea managementului BEM. Pur juridic, aceste trei variante nu au fost aprobate”, a declarat Slusari.

Potrivit acestuia, toate persoanele audiate anterior „dădeau vina pe acest raport”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *