Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Vicepremierul Spînu anunță că R.…

Vicepremierul Spînu anunță că R. Moldova a semnat un contract cu un grup de companii din România privind modernizarea stației electrice Chișinău de 330 kV

R. Moldova a semnat marți, 18 ianuarie, un contract, cu un grup de companii din România, privind modernizarea stației electrice Chișinău de 330 kV. Un anunț în acest sens a fost făcut de către viceprim-ministrul, ministrul Infrastructuii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Potrivit lui Spînu, R. Moldova a semnat contractul pentru modernizarea stației electrice Chișinău de 330 kV cu grupul de companii Siemens Energy SRL – Electromontaj S.A. – Energotech S.A., desemnat câștigător al licitației internaționale.

Companiile selectate vor fi responsabile de proiectarea, furnizarea și instalarea echipamentelor pentru modernizarea stației cu o valoare a contractului de 11,883,842.98 euro. Durata planificată de implementare – 2 ani și 8 luni.

Astfel, potrivit viceprim-ministrului, consumatorii vor beneficia de tarife competitive.

„Vor exista mai multe oportunități pentru dezvoltarea unei piețe energetice competitive, atât la nivel național cât și regional, se va spori securitatea aprovizionării cu energie electrică”, susține vicepremierul Andrei Spînu.

La licitația organizată conform procedurilor Băncii Mondiale, finanțator al proiectului, au participat 8 companii din mai multe țări: România, Ucraina, Azerbaidjan, India, Kazahstan și China.

Publicitate
Publicitate