Veniturile acumulate de Serviciul Fiscal de Stat la Bugetul Public Național în 2018

În anul 2018 Serviciul Fiscal de Stat a acumulat la Bugetul Public Național (BPN) venituri în sumă de 36,9 miliarde lei, cu 4,2 miliarde lei mai mult decât în 2017. 

Veniturile acumulate la BPN au crescut în 2018 cu 12,8%, comparativ cu anul precedent. În 2017, Serviciul Fiscal de Stat raporta o creștere mai mare a veniturilor comparativ cu anul 2016 − de 18,4% (5,1 miliarde lei, adică cu aproape un miliard mai mult). Astfel, în 2018, a avut loc o diminuare a ritmului de creștere.

La cele patru componente ale Bugetului Public Național, în 2018 au fost înregistrate următoarele rezultate:

La Bugetul de Stat, pe parcursul celor 12 luni ale anului curent au fost încasate 16,5 miliarde lei, ceea ce constituie cu 2,2 miliarde lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017, sau o creștere de 15,1%.

La Bugetele locale s-au înregistrat încasări de 3,8 miliarde lei, ceea ce reprezintă cu 330,4 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau cu 9,6%.

La Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, au fost încasate 12,6 miliarde lei, ceea ce constituie cu 1,2 miliarde lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 10,6%.

La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat circa 4 miliarde lei, cifră ce constituie cu 485,5 milioane lei mai mult în comparație cu 12 luni ale anului trecut 13,7%.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Serggiu

    Dacă ar fi sa vina în buget și banii care ia primit Albina Iscova sefa Fiscului Buicani ,dîn care a procurat apartament în suma de un milion ,și care ea primit ca mita de la Metalferos.și tot continua sa ea mita atunci bugetul era mai plin…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *