Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Ungaria acordă cota suplimentară de…

Ungaria acordă cota suplimentară de 1000 de autorizații pentru transportatorii din R. Moldova

Imagine simbol

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) anunță marți, 12 aprilie, că, în urma negocierilor dintre Agenția Națională Transport Auto și Ministerul Inovației și Tehnologiilor al Ungariei pentru susținerea și încurajarea operatorilor de transport rutier, prin oferirea oportunităților de activitate în condițiile actuale impuse de criza de securitate din regiune, Ungaria acordă cota suplimentară de 1000 de autorizații pentru transportatorii din R. Moldova.

Conform MIDR, a fost obținut contingentul suplimentar de 1000 autorizații pentru efectuarea transportului în tranzit pe teritoriul Ungariei cu unitățile de transport EURO III.  

Autorizațiile acordate de către partea ungară sunt valabile până la 31 ianuarie 2023.

În urma unor discuții purtate de către Ambasada Republicii Moldova în Ungaria cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe al Ungariei în ceea ce privește semnarea unui Acord de liberalizare a transportului de mărfuri cu Republica Moldova, autoritățile ungare au exprimat întreaga deschidere, la nivel politic, pentru acordarea sprijinului solicitat de Republica Moldova atât la nivel bilateral, cât și în cadrul UE.

Citiți și: Italia a acordat 250 de autorizații pentru transportatorii de mărfuri din R. Moldova