Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Termenul de vânzare a acțiunilor…

Termenul de vânzare a acțiunilor Moldindconbank, prelungit din nou

micb.md

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis la 18 ianuarie 2019, prelungirea cu trei luni a termenului de vânzare a acțiunilor nou-emise de către BC „Moldindconbank” S.A., ca pachet unic în mărime de 63.89 % din capitalul social al băncii.

Administrarea temporară a BC „Moldindconbank” S.A. are loc în cadrul regimului de intervenție timpurie aplicat la 20 octombrie 2016 ca urmare a concertării unui grup de persoane care a achiziționat și deține o cotă substanțială în capitalul social al băncii, în mărime de 63,89 la sută, fără permisiunea prealabilă scrisă a BNM, încălcând astfel prevederile Legii instituțiilor financiare.

„Cea mai preferabilă cale de ieșire ordonată din administrare temporară este atragerea unui investitor. Acest proces de atragere a unui investitor, de studiere a oportunității de investiție, de aplicare și primire a aprobărilor Băncii Naționale este unul de durată. Cred ca se va găsi un investitor pentru pachetul 63.89 la sută din acțiuni”, a remarcat guvernatorul BNM, Octavian Armașu, se arată într-un comunicat al BNM.

BNM informează că BC „Moldindconbank” S.A. activează în regim normal și prestează toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări.

Moldindconbank a publicat anterior un memorandum investițional în care este prezentată situația băncii.