Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Salariile personalului din instituțiile medico-sanitare…

Salariile personalului din instituțiile medico-sanitare publice vor fi majorate. Decizie aprobată de Guvern

Începând cu luna octombrie curent, personalul din instituțiile medico-sanitare publice, încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, va primi salarii majorate, în medie cu 10%, iar personalul de conducere cu 5,5%. O decizie în acest sens a fost aprobată miercuri, 19 octombrie, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.

„Proiectul prevede, de asemenea, o creștere mai mare a salariilor de funcție lunare pentru medicii specialiști de profil chirurgical care operează, medicii endoscopiști, medicii anesteziologi-reanimatologi și alți medici specialiști și farmaciști din instituțiile de nivel raional, având drept scop excluderea inechității dintre medicii din cadrul instituțiilor de nivel raional și celor care activează în instituțiile de nivel republican, municipal și regional, care au aceeași calificare și contribuie în aceeași măsură la actul medical”, anunță Executivul.

Potrivit documentului, cheltuielile necesare pentru punerea în aplicare a proiectului în cauză, începând cu 1 octombrie 2022, vor fi acoperite din contul fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală aprobate prin Legea pentru modificarea Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2022.


De la 1 septembrie curent, salariile de funcție ale angajaților din instituțiile bugetare ale sistemului de sănătate au fost majorate cu 5,5%.