Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   R. Moldova va beneficia de…

R. Moldova va beneficia de o finanțare de peste 800 de mii de euro din partea României

R. Moldova va beneficia de o finanţare de 4,285 milioane de lei românești (peste 800 de mii de euro, n.red.) din bugetul total alocat Planului anual de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară aferent anului 2023, transmite Agerpres.

Guvernul de la București a luat act, în şedinţa de vineri, de o notă de informare privind actualizarea Planului anual de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară aferent anului 2023.

„Planul aferent anului 2023 a fost aprobat în cadrul şedinţei de Guvern din 9 martie 2023. R. Moldova continuă să rămână beneficiarul prioritar al politicii României de cooperare internaţională pentru dezvoltare pe palier bilateral. Urmare actualizării, R. Moldova va beneficia de o finanţare de 4,285 milioane lei, ceea ce reprezintă 29,68% din bugetul total alocat Planului aferent anului 2023″, se arată într-un comunicat al guvernului român.

Planul anual de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară constituie documentul de planificare a activităţilor în cadrul politic de cooperare internaţional pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară pentru anul aferent exerciţiului financiar.