Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   O nouă monedă, în circulație:…

O nouă monedă, în circulație: „BNM vă aduce un mărțișor mai deosebit”

Foto: bnm.md

Banca Națională a Moldovei (BNM) pune în circulație, începând cu 1 martie, 1200 de monede dedicate mărțișorului. Moneda „Mărțișorul – simbol al primăverii” de 50 de lei este bătută în argint și are un design color.

Potrivit unui comunicat de presă emis de BNM, moneda este ambalată în capsulă de metacrilat transparent și în cutie de prezentare, fiind însoțită de un certificat de autenticitate cu un cod QR, care la scanare redirecționează către pagina web a Băncii Naționale cu informația despre caracteristicile monedei. Certificatul de autenticitate este semnat de guvernatoarea BNM.

Cu acest prilej, guvernatoarea BNM, Anca Dragu, afirmă că Banca Națională a emis această monedă pentru a pune în valoare valențele mărțișorului.

Vă îndemn să valorificăm acest simbol inedit, care ne leagă prin tradiție. Astăzi, BNM vă aduce un mărțișor mai deosebit. Este mai mult decât o lucrare din metal prețios. Mărțișorul este inclus în lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității. Sperăm ca moneda să vă aducă bucurie și să vă amintească de frumusețea și bogăția tradițiilor neamului nostru”, spune Anca Dragu.

„Mărțișorul – simbol al primăverii” va completa seria „Sărbătorile, cultura, tradițiile Moldovei”. 

Monedele și bancnotele jubiliare şi comemorative, precum și alte articole numismatice emise de BNM sunt comercializate prin intermediul băncilor licențiate.