Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Marea Britanie anunță că va…

Marea Britanie anunță că va aloca 100 de milioane de dolari suplimentari Ucrainei

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord va aloca o sumă suplimentară de 100 de milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina. Acest lucru se precizează într-o declarație publicată pe site-ul guvernului britanic.

În notă se menționează că Regatul Unit alocă o sumă suplimentară de 100 de milioane de dolari direct bugetului de stat al Ucrainei pentru a atenua presiunea financiară cauzată de invazia neprovocată și ilegală a Rusiei.

Aceste fonduri pot fi folosite pentru a plăti salarii lucrătorilor din sectorul public, pentru a sprijini plasa de protecție socială și pentru a plăti pensii.

Fondurile vor fi furnizate prin intermediul Băncii Mondiale.

„De la începutul atacului ilegal și brutal al Rusiei, am văzut cât de puternică a fost lumea solidară cu poporul de nezdruncinat al Ucrainei. Ajutorul Marii Britanii ajunge deja la cei care au cea mai mare nevoie de el, ei primesc provizii medicale și esențiale. Deși doar Putin poate opri complet suferința în Ucraina, noua finanțare de astăzi este menită să îi ajute pe cei care se confruntă cu o situație umanitară care se deteriorează”, a spus premierul Boris Johnson.

Luni a început a doisprezea zi de confruntări militare între trupele militare ruse și forțele defensive ucrainene. Tot pentru ziua de luni este anunțată o nouă rundă de negocieri dintre Kiev și Moscova. Mai mulți civili au murit în Irpin, după ce trupele ruse au deschis focul asupra oamenilor care încercau să fugă din oraș, în ciuda faptului că Rusia și Ucraina căzuseră de acord pentru o încetare parțială a focului pentru evacuarea civililor. 

Duminică, 27 februarie, Vladmir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.