Lista țărilor din care au fost transferați cei mai mulți bani în Republica Moldova

În cel de-al doilea trimestru al anului 2018 de peste hotare au fost transmiși în Republica Moldova circa 342 de milioane de dolari, ceea ce reprezintă cu 14,2% mai mult decât aceeași perioadă din 2017.

Conform provenienței de unde au fost transferați banii în favoare persoanelor fizice, se evidenția țările din UE și cele din CSI. Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, transferurile din UE au înregistrat o pondere de circa 40%, iar transferurilor din CSI le-a revenit ponderea de circa 29%.

Transferurile din Rusia dețin o pondere majoră de peste 96% din totalul transferurilor din CSI, iar în cadrul transferurilor din UE, transferurile din Italia au cea mai mare pondere, de 31,5%.

Potrivit statisticii operațiunilor bancare, din totalul banilor transferați în cel de-al doilea trimestru al anului 2018, Rusia deține o pondere de circa 28%, fiind urmată de:

  • Israel cu 17,7%;
  • Italia – 12,6%;
  • SUA – 8,1%;
  • Germania – 6,4%;
  • Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord – 5,9%;
  • Franța – 3,7%
  • Spania – 1,4%;
  • Cehia – 1,2%.

În același timp, cele mai multe transferuri au fost constituite din ruble rusești, urmate de euro și dolari SUA.

Foto: bnm.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *